Domov
Kdo smo
Zadnje objave
Kontakt
Dodaj med priljubljene
Mačji kotiček
Zakaj naravna prehrana?
Kako hranimo
O boleznih
Članki
Uporabni nasveti
FAQ
Nadaljnje branje
Vprašali ste
Povej naprej!

Švedska študija potrdila, da umetna hrana živalim skrajšuje življenjei - IN: NALOŽITE BREZPLAČNO KNJIGO

Industrijska komercialna hrana, prav tako kuhana, prinašata degenerativne bolezni in smrt Več...
Zavetišče Horjul

Želite svojemu kosmatincu čimbolj skrajšati življenje? Hranite ga z umetno hrano

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prvo polovico brezplačne knjige o naravni pasji prehrani si lahko naložite tukaj.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bolnišnice Karolinska v Stockholmu je izvedla študijo o živalski prehrani. Ko so mladičem dajali kuhano in industrijsko obdelano hrano, so bili sprva videti zdravi. Toda kot je povedal vodja študije, dr. Kollath, ko so živali dosegle odraslo dobo, so se pričele starati hitreje, kot bi bilo normalno, in kazati simptome kroničnih degenerativnih bolezni. Kontrolna skupina živali, ki je prejemala surovo hrano, se je starala počasneje in ni imela degenerativnih bolezni. Podoben primer vidimo tudi v naravi, kjer divje živali, ki jedo samo surovo hrano, polno encimov, nikoli ne dobijo degenerativnih bolezni, kakršne pestijo ljudi.


Kdor je opazoval telesno stanje živali v divjini, ve, da so jim degenerativne in "starostne" bolezni tuje. Ogrožajo jih samo naravni plenilci, sicer pa divje živali živijo sorazmerno dolgo in zdravo življenje. Kaj pa se zgodi, ko živali udomačimo in jih spremenimo v hišne ljubljenčke? Večina od nas se ne zaveda, da naglo dobijo vse tiste bolezni, ki jih imajo tudi njihovi "lastniki".


Pred leti je dr. Francis Pottenger izvedel eksperiment z več sto mačkami. Razdelil jih je v dve skupini in hranil eno skupino s hrano, ki je zanje naravna, .t.j. s surovim mesom, drugo skupino pa z nenaravno kuhano hrano. Ta eksperiment je izvajal skozi tri generacije. Mačke, ki so dobivale naravno, nekuhano hrano, so bile izvrstnega zdravja. Mačke, ki so dobivale kuhano hrano, so razvile enake civilizacijske bolezni kot ljudje in so morale dobivati podobna zdravila.


Dr. Donald Ogden, dr. vet. med, je potrdil, kar danes spoznava že vse več veterinarjev: hranila v komercialni hrani za pse in mačke (tudi v tistih najdražjih znamkah), s predelavo popolnoma spremenijo, pokvarijo, devitalizirajo in uničijo, za to pa so krivi vročina in druge vrste obdelave ter barvila, konzervansi in druge kemične snovi.


Če žival redno hranimo s takšno hrano, se v njeni krvi, limfi in drugih tkivih akumulirajo toksini, ki slabijo njihov imunski sistm in jih naredijo dovzetne za kronične bolezni.


Procesirana hrana in zdravila resno ogrožajo vitalnost in imunske sposobnosti domačih ljubljenčkov. Psi in mačke se anatomsko precej razlikujejo od ljudi. Njihova prebavila so recimo dolga le za polovico človeških, zato se zaužita hrana pri njih prebavlja in asimilira drugače. Medtem ko lahko prevelike količine rdečega mesa pri ljudeh povzročijo raka, lahko pomanjkanje surovega mesa v živalski prehrani privede do hudih zdravstvenih težav.


Živali potrebujejo za zdravje encime, aminokisline in druga hranila; dobijo jih v kosteh in mesu. Številne težave s kožo in dlako so neposredna posledica pomanjkanja surovih živalskih maščob – prav tistih maščob, za katere ljudje pogosto menijo, da njihovim ljubljenčkom škodujejo. Živalska hrana mora vsebovati vsaj 30 % surovih maščob. Njihovi organizmi niso ustvarjeni tako, da bi lahko dobro izkoristili kuhano meso ali kuhane maščobe. Panter in šakal si v divjini plena nikoli ne spečeta na ražnju ali žaru, tudi prekadita ga ne. Pa vendar se večina pasjih in mačjih lastnikov kar strese ob misli, da bi morali dati svoji živalci surovo meso. Skrbi jih tudi zaradi bakterij in parazitov. Vendar se psi in mačke ne morejo zastrupiti s salmonelo, saj je njihov prebavni sistem tako kisel, da pobije vse. To je tudi razlog, da lahko pes zakoplje kost, nato pa jo čez dva tedna kljub gnitju brez težav poje.


Za povrnitev zdravja potrebujejo domači ljubljenčki prehrano, ki bo krepila njihov imunski sistem in ki je najboljši možni približek tistemu, kar bi jedli v naravi. In takšno hranjenje ni nič težkega. Ni potrebno drugega, kot da svojemu psu ali mački daste nekaj surovega mesa, kosti, maščob in malo surove zelenjave.


(Članek je s spletne strani www.living-foods.com/articles/rawpetfood.html.)


Na vrh


 

 

Pravno obvestilo
Zasebnost
SlemiCom
Števec obiskov