Domov
Kdo smo
Zadnje objave
Kontakt
Dodaj med priljubljene
Mačji kotiček
Zakaj naravna prehrana?
Kako hranimo
O boleznih
Članki
Uporabni nasveti
FAQ
Nadaljnje branje
Vprašali ste
Povej naprej!

Švedska študija potrdila, da umetna hrana živalim skrajšuje življenjei - IN: NALOŽITE BREZPLAČNO KNJIGO

Industrijska komercialna hrana, prav tako kuhana, prinašata degenerativne bolezni in smrt Več...
Zavetišče Horjul

KAKO SI JE PSIČKA OKA IZBOLJŠALA ZDRAVJE


Pisala nam je bralka Sladjana in opisala svoje izkušnje z naravno prehrano. Upamo, da bo njenemu nasvetu prisluhnilo čimveč bralcev, ki se z naravno prehrano še niso odločili poskusiti. In da bo po dobrih izkušnjah čimveč ljudi sledilo našemu geslu: Povej naprej! Tako bomo s skupnimi močmi čimvečjemu številu kužkov v Sloveniji olajšali življenje, odpravili bolečine in povrnili zdravje.

Prilagamo tudi dve Okini slikici.


Pozdravljeni!

Svojo psičko, šestletno mešanko z imenom Oka sem začela prehranjevati z naravno prehrano v začetku meseca marca. Soseda mi je povedala, da je slišala in prebrala na internetu o naravni prehrani kužkov, z veseljem sem poslušala, kar mi je pripovedovala. Povedala mi je zelo veliko novih, za kužke pomembnih informacij. Odgovorila sem ji, da sem zelo vesela, da mi je to povedala in da si bom tudi jaz najprej prebrala in da bom mogoče začela s tako prehrano.


In res doma sem si vzela čas in prebrala internetno stran. Bila sem prav presenečena, kot prvo, da današnja zakonodaja sploh dovoli prodajo takih živil za živali in potem kot drugo, ja kako bo pa moja psica jedla surovo hrano! Do prej sem jo hranila s kuhanim ali pečenim mesom, malo ogljikovih hidratov, briketov je pojedla zelo zelo malo - skoraj nič , hvala bogu, da jih ni hotela jesti. Včasih pa je dobila še kakšne sladke priboljške.


Za brikete sama pravim, da so na tržišču zato, da se prodajajo, in ne zato, ker bi bili dobri za pse. Če bi bili briketi res tako dobri, kot pravijo sami veterinarji in stroka, potem bi jih vsi psi radi jedli. Nočejo jih jesti, ker psi vohajo, da ta hrana ni zdrava in ni dobra za njih.


Oko prehranjujem z naravno prehrano že slaba dva meseca in sedaj res že vidim spremembe pri njej. Je veliko bolj živahna in ima veliko več energije kot prej, kljub temu, da je stara šest let, dlaka se ji še veliko bolj sveti kot prej, veliko manj ji tudi izpada, zobe si je lepo sčistila, nima zadaha iz ust, nima driske več, kolmoci, ki so bile prej brez dlake, in sem ji jih morala mazati s kremo, se ji lepo zaraščajo z dlako.


Oka ima artritis na prvem levem komolcu, letos je pa začela šepati še na zadnjo levo nogo, tako da sem se tudi zaradi tega odločila takoj za tak način prehranjevanja in lahko povem, da šepa veliko manj na zadnjo levo nogo, in da prav divja zunaj, kljub temu da ima bolno tačko. Zaradi sklepov ji redno dajem vitamin C (ester C), ki res pomaga. Sklenila sem, da ji bom dnevni odmerek še povečala.


Vsem, res pravim ljubiteljem psov, iz srca svetujem naj malo razmislijo in premislijo, kako bi bilo, če bi vsaj probali s tako prehrano. Zakaj pravim tako - zato ker pri svoji psički, ki sem jo vzela  v zavetišču, vidim dejanske in resnične izboljšave pri zdravstvenem stanju. Je pa res tako kot pravijo: če ne probaš, ne moreš vedeti in videti sprememb.


Jaz sem zelo vesela, da se Oka bolje počuti in se mi zdi, da sem naredila za njo nekaj, kar je najmanj, kar lahko.


Sladjana iz Ljubljane

 

 


 

Pravno obvestilo
Zasebnost
SlemiCom
Števec obiskov