Domov
Kdo smo
Zadnje objave
Kontakt
Dodaj med priljubljene
Mačji kotiček
Zakaj naravna prehrana?
Kako hranimo
O boleznih
Članki
Uporabni nasveti
FAQ
Nadaljnje branje
Vprašali ste
Povej naprej!

Švedska študija potrdila, da umetna hrana živalim skrajšuje življenjei - IN: NALOŽITE BREZPLAČNO KNJIGO

Industrijska komercialna hrana, prav tako kuhana, prinašata degenerativne bolezni in smrt Več...
Zavetišče Horjul

PRETRESLJIVA ZGODBA


Hvala za vaš trud s spletno stranjo in širjenjem resnice o prehrani psov. Pred mesecem in pol smo začeli hraniti našega posvojenega greyhounda samo s surovo hrano in mu s tem rešili življenje. Ko smo ga dobili, je imel na nogi ogromen tumor, za katerega je veterinar rekel, da je najverjetneje rakasta tvorba. Iz njega je vseskozi curljal gnoj in kri. Dajali smo mu vsemogoče na nogo, zaleglo ni nič.


Potem sem našel vašo stran in takoj zamenjal prehrano.


Moram povedat, da je pes prišel k nam star približno 4 - 5 let. Revež prvi dan sploh ni vedel, kaj naj počne s surovim mesom in kostmi. Ko sem mu vse narezal in nasekal, je pojedel. Naslednji dan se je že sam lotil vsega. Razen rahlega bruhanja prve tri dni ni imel večjih težav. Danes skače od veselja, ko pride ura hranjenja. Prej je sicer odšel k briketom, a se je videlo, da jih jé samo zato, ker je pač lačen. Že samo gledanje, kako se prehranjuje, je danes čisti užitek.


Rana na nogi se mu je v tem času zaprla, bula je splahnela, veterinar pa sedaj pravi, da najbrž ni bil rak. Jaz sem prepričan, da bi pes zanesljivo poginil, če ne bi spremenil način prehrane. Poleg tega je sedaj ves živahen in poskočen, kar menda za hrte ni ravno lastnost, razen na odprtih dirkališčih. Povsem so mu izginile tudi zobne obloge, za katere je veterinar rekel, da se bodo očistile samo pod anestezijo. Hvala še enkrat v našem imenu in imenu našega Princa.

(Ime in elektronski naslov bralca sta znana uredništvu spletnih strani)


Komentar Povejnaprej.Net: N
ajlepša hvala bralcu, da nam je posredoval izkušnje in dovolil objavo svoje pretresljive, a spodbudne izkušnje. Na daljavo seveda ne moremo trditi , da je šlo za raka, je pa po opisu sodeč to zelo verjetno. Vsekakor je bila huda imunska bolezen, ravno pri teh pa naravna surova prehrana najbolj pokaže svoje zdravilno delovanje. Prispevek o raku je že v pripravi, ker pa zanj še zbiramo podatke, smo medtem v spodbudo vsem objavili Prinčevo zgodbo.

Omeniti velja še naslednje:

  • izkušnja kaže, da je zdravje mogoče doseči tudi po letih slabega prehranjevanja (in v tem primeru, hudega in stresnega življenja, kakršno je pred posvojitvijo živel ta pes - to življenje je bilo najverjetneje tudi vzrok raka)
  • pri zdravljenju igra ogromno vlogo tudi ljubezen in nega, še zlasti pa bližina 'njegovega' človeka
  • naravna, genetsko primerna hrana, polna encimov, ne ozdravi samo navzven vidnih bolezni, temveč tudi marsikaj, kar navzven ni bilo vidno
  • ker pes nima več zobnih oblog, bo to še nadalje utrdilo njegovo zdravje, tako dlesni, kjer zaradi lepljivih briketov in nabiranja bakterij nastajajo huda vnetja in bolečine, kot srca in organizma nasploh, saj se bakterije iz ustne votline raznašajo po vsem telesu


Zgodba tudi potrjuje, da se izplača vztrajati in ne odnehati, če pes ni navdušen že takoj nad prvim obrokom. Leta hranjenja z nezdravo umetno hrano, polno rakotvornega sladkorja in škodljive kemije, storijo svoje in nekateri psi potrebujejo nekaj dni privajanja. Nekateri psi lahko dobijo blago drisko ali kakšnega od prvih obrokov izbruhajo. Vaše vztrajanje bo bogato poplačano, med drugim tudi z užitkom nad strašanskim veseljem, ki ga bo vaš zvesti spremljevalec odslej imel s hrano, kot je zapisal tudi bralec.

Upamo, da bo zgodb s srečnim koncem še veliko.

Pravno obvestilo
Zasebnost
SlemiCom
Števec obiskov