Domov
Kdo smo
Zadnje objave
Kontakt
Dodaj med priljubljene
Mačji kotiček
Zakaj naravna prehrana?
Kako hranimo
O boleznih
Članki
Uporabni nasveti
FAQ
Nadaljnje branje
Vprašali ste
Povej naprej!

Švedska študija potrdila, da umetna hrana živalim skrajšuje življenjei - IN: NALOŽITE BREZPLAČNO KNJIGO

Industrijska komercialna hrana, prav tako kuhana, prinašata degenerativne bolezni in smrt Več...
Zavetišče Horjul


Otroci in psi: 50 % manjše tveganje za astmo

Vir: NewsTarget, 14.11.2007


Dve kanadski univerzi, v Manitobi in Montrealu, sta izvedli skupno študijo o dejavnikih tveganja za pojav astme pri otrocih. Študija, objavljena v glasilu ameriškega združenja pulmologov, Chest, je preučevala razne dejavnike, ki zvečujejo tveganje za astmo, med drugim spol, prisotnost astme na materini strani družine, višino prejemkov, kraj bivanja, uporabo antibiotikov in število drugih otrok v družini v času, ko je bil preučevani otrok star sedem let.


Tveganje, da bo otrok dobil astmo, sta povečala predvsem jemanje antibiotikov v prvem letu življenja in prisotnost astme v materinem sorodstvu. Čimvečkrat je otrok v prvem letu dobil antibiotike, tem večje je bilo tveganje, da bo pri sedmih letih imel astmo.


Po drugi strani pa je prisotnost psa v prvem letu otrokovega življenja zelo zmanjšala tveganje, da se bo pri otroku do sedmega leta razvila astma. Tudi otroci, ki so pogosto jemali antibiotike, so dobili astmo za pol manj pogosto, če je njihova družina imela psa. Razlog je bil v tem, da psi prinašajo domov razne klice, prav njihova prisotnost pa pripomore, da se dojenčkov imunski sistem lahko pravilno razvije.

Pravno obvestilo
Zasebnost
SlemiCom
Števec obiskov