Domov
Kdo smo
Zadnje objave
Kontakt
Dodaj med priljubljene
Mačji kotiček
Zakaj naravna prehrana?
Kako hranimo
O boleznih
Članki
Uporabni nasveti
FAQ
Nadaljnje branje
Vprašali ste
Povej naprej!

Švedska študija potrdila, da umetna hrana živalim skrajšuje življenjei - IN: NALOŽITE BREZPLAČNO KNJIGO

Industrijska komercialna hrana, prav tako kuhana, prinašata degenerativne bolezni in smrt Več...
Zavetišče HorjulBi radi izvedeli, iz katerih pasem je nastal vaš mešanček?


Za pse mešanih pasm velja, da so izredno inteligentni, učljivi in prilagodljivi. Nekateri trdijo, da so še pametnejši od psov čistokrvnih pasem. Mnogi pasji lastniki pa se sprašujejo, katere pasme neki se skrivajo za simpatično zunanjostjo njihovega kosmatinca. 


Včasih je mogoče nekatere izmed pasem, ki so prispevale svoje gene, uganiti že po zunanjem videzu. Kadar pa je mešanček potomec več generacij različnih psov, ugibanje odpove. 


Ste se o genih svojega mešančka kdaj spraševali tudi vi? Zdaj v Ameriki obstaja test, s katerim je mogoče priti tej skrivnosti do dna. 


Firma Metamorphix je razvila metodo, ki je, glede na to, da gre za preverjanje genov, sorazmerno poceni. Gre za preprost test DNK, s katerim je mogoče ugotoviti, mešanec katerih pasem je vaš kužek. Metoda za psa ni stresna, saj je treba podjetju poslati le vzorec pasje sline. Cena testiranja znaša okoli 80 $ oz. 55 €, postopek pa traja 4 do 6 tednov.

Za zdaj s testom lahko odkrijejo 38 pasem. Žal pa naročilo testiranja iz tujine za zdaj ni mogoče. Več informacij, med drugim tudi to, katere pasme so na njihovem seznamu za razvozlavanje genov, najdete na spletni strani http://www.mmigenomics.com/CHBTKits/order.php. Za dodatne informacije se lahko obrnete na: info@canineheritage.com


Postopek se zaključi s tem, da pasji lastnik prejme certifikat DNK.

Pravno obvestilo
Zasebnost
SlemiCom
Števec obiskov